onsdag 19 mars 2008

Utställning


Vi går ju i väntans tider, Jämthundstiken Etna ska få sina valpar till helgen så ska bli otroligt spännande att se vad det blir, vi håller iallafall tummarna för att allting ska gå bra!

Idag har vi varit på inofficiell utställning i Åsele med Scooby och Jill.

Jill gick i valpklass och var sist ut. Hon skötte sig jätte bra och verkade tycka det var helt okej även denna gång.
Hon var ensam i sin klass som resulterade till BIR-valp med HP. Hon fick tävla vidare i gruppfinalen där hon blev oplacerad.

Kritiken löd: *** 6 mån tikvalp med välskuret huvud, pigga ögon, bra bett och tänder. Välburna och välplacerade öron. Tillräcklig hals och front för åldern, bra bröst djup, välvinklad fram och bak. Tillräckligt kors, rör sig med ett bra steg från sidan, parallelt fram och bak.
Bra päls och färg, för dagen något blyg, trevligt temperament. Välvisad! ***

När vi var klar så hämtade vi ut Scooby ur bilen och idag så hade jag bestämt mig för att testa någonting nytt i utställningsringen så vi hade med oss "agilitybollen".
Vi lekte och tränade på samma gång och det var ett +, han stod väldigt fogligt på bordet och lät domaren i lugn och ro titta på tänderna utan några problem.

Även han var ensam i sin klass så reultatet blev BIR med HP. Han tävlade vidare i BIS finalen där han blev oplacerad. Domaren erkände att hon var väldigt förtjust i "större hundar" *skratt*

Så här lyder hans kritik:
*** 3 årig hane, mkt tilltalande helhet. Vacker hund med bra bett och tänder, vackra ögon, tillräcklig hals och front. Mkt gott bröstdjup, vacker toppline, välvinklad fram och bak, välburen svans, bra ben och tassar. Rör sig bra ifrån sidan, bra päls och färg. Trevligt temperament, välpresenterad! ***

Känns jätte kul att det gick så himla bra idag, hade önskat ännu mer GO i Scooby och att han har bättre hållning på bordet men jag anser att det är småsaker. Nu får det gå som det går i Stockholm, men kul ska vi iallafall ha!

2 kommentarer:

Http://brewitzochco.blogspot.com sa...

Grattis!! Det kommer att gå så bra i Stockholm så....ses snart!!!

Anonym sa...

Hej! Grattis till helgens utställningsresultat! Vad roligt att Jill sköter sig så bra Scooby också för den delen! Det bådar gott för framtiden! Vi ses i Stockholm till helgen!

Kramar Erja med flock!